Een aanrijding, een bedrijfsongeval of een hondenbeet kan leiden tot letsel of lichamelijke klachten, waardoor u recht heeft op schadevergoeding. Wat veel mensen echter niet weten, is dat u volgens de wet gratis juridische hulp kunt krijgen van een letselschadeadvocaat bij het indienen van een letselschadeclaim. Maar wat is de beste keuze: een letselschadebureau of een gespecialiseerde letselschadeadvocaat? En waar heeft u recht op als u letselschade oploopt? In dit artikel leggen we het graag voor u uit.
Heeft u vragen of wilt u direct uw letselschade claimen bij de aansprakelijke partij? Neem dan vandaag nog contact op met Arslan & Arslan Advocaten. Onze ervaren letselschadeadvocaten staan voor u klaar. Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade of vul ons contactformulier in, dan nemen wij dezelfde dag nog contact met u op.
Wat doet een Letselschadebureau?
Wanneer u een letselschadeclaim indient, krijgt u vaak te maken met een jurist van de verzekeraar die uw claim beoordeelt. Verzekeraars hebben veel kennis en ervaring op het gebied van letselschade, maar hun doel is vaak om de schadevergoeding zo laag mogelijk te houden. Dit betekent dat het van groot belang is om zelf ook een gespecialiseerde letselschadejurist of -advocaat in te schakelen om uw belangen te behartigen.
De wetgever begrijpt dat u als slachtoffer moet opboksen tegen de expertise van de verzekeraar. Daarom heeft u recht op gratis juridische bijstand van een letselschadespecialist die u helpt bij het indienen van uw claim. Bij Arslan & Arslan Advocaten nemen wij u alle zorgen uit handen. Wat doen wij voor u?
- Wij onderzoeken wie aansprakelijk is voor uw letselschade.
- Wij stellen een aansprakelijkheidsbrief op.
- Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk voor uw letselschade.
- Wij zorgen voor een voorschot op de letselschade.
- Wij voeren namens u de discussies met de verzekeraar.
- Wij brengen uw letselschade volledig in kaart in een schadestaat.
- Indien nodig schakelen wij een medisch adviseur in.
- Wij helpen u bij problemen met werkgevers, gemeente of het UWV.
- Wij zorgen ervoor dat uw letselschade maximaal verhaald wordt.
Wanneer u kiest voor Arslan & Arslan Advocaten, helpen wij u van A tot Z bij de afwikkeling van uw letselschade. Zo kunt u zich richten op wat echt belangrijk is: uw herstel.
Letselschadebureau of Letselschadeadvocaat: Wat is de Beste Keuze?
Vaak krijgen wij de vraag of men bij letselschade beter kan kiezen voor een letselschadebureau of een letselschadeadvocaat. Wij leggen graag het verschil uit:
-
Letselschadebureau: Hier wordt u meestal bijgestaan door een letselschadejurist. Echter, iedereen mag een letselschadebureau starten en zich specialist noemen, wat betekent dat de kwaliteit en ervaring sterk kan variëren.
-
Letselschadeadvocaat: Bij het inschakelen van een letselschadeadvocaat weet u zeker dat u wordt bijgestaan door iemand met een universitaire opleiding en jarenlange ervaring. Bovendien mag een letselschadeadvocaat procederen bij de rechtbank, wat een belangrijk voordeel is. Ontstaat er een conflict met de verzekeraar over de toedracht van het ongeluk of de hoogte van de schadevergoeding? Dan kunt u met een letselschadeadvocaat altijd verder procederen, iets wat een letselschadejurist niet mag.
Belangrijk om te weten is dat een letselschadeadvocaat van Arslan & Arslan Advocaten “gewoon” gratis voor u werkt. De kosten voor rechtsbijstand worden verhaald op de aansprakelijke partij, zodat u verzekerd bent van hoogwaardige juridische bijstand zonder dat het u iets kost.
Welke Letselschadevergoedingen Kunt u Krijgen?
Als de aansprakelijkheid voor uw letselschade vaststaat, bijvoorbeeld na een aanrijding of een bedrijfsongeval, dan heeft u recht op verschillende soorten schadevergoedingen. Naast materiële schade kunt u ook aanspraak maken op smartengeld, een vergoeding voor uw pijn, leed en psychische klachten. De volgende letselschadeposten komen voor vergoeding in aanmerking:
- Inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid.
- Pensioenschade.
- Schade door studievertraging.
- Medische kosten (bijvoorbeeld fysiotherapie of medicatie).
- Reiskosten.
- Kosten voor huishoudelijke hulp.
- Verzorgings- en verpleegkosten.
- Onderhoudskosten voor huis en tuin.
Wat is Shockschade en Affectieschade?
Naast de gebruikelijke letselschadevergoedingen kunnen naasten van slachtoffers ook recht hebben op shockschade en affectieschade. Deze vormen van schade zijn bedoeld voor personen die psychisch of emotioneel lijden door het ongeluk van een naaste.
-
Shockschade: Dit is schade die u kunt claimen als u getuige bent geweest van een ernstig ongeluk waarbij een naaste betrokken was. Er moet wel sprake zijn van erkende psychische klachten, zoals PTSS.
-
Affectieschade: Dit is een vaste vergoeding voor emotionele schade die naasten van slachtoffers kunnen krijgen. De vergoeding varieert tussen de €12.500 en €20.000, afhankelijk van de ernst van de situatie.
Gratis Hulp bij Letselschade in uw Omgeving
Onze letselschadeadvocaten werken door heel Nederland. Met meer dan 10 afspraaklocaties zijn wij altijd in de buurt. Ook komen wij graag bij u thuis om uw letselschadezaak te bespreken en uw claim in te dienen. Bij Arslan & Arslan Advocaten bieden wij u gratis rechtsbijstand, waarbij de kosten volledig worden verhaald op de aansprakelijke partij.
Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten waar u recht op heeft? Neem dan vandaag nog contact op met ons kantoor voor een gratis en vrijblijvend advies. Bel of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag verder!