Ongeval in het buitenland?

15 september 2021
Arslan Advocaten

Arslan Advocaten

Snel hulp nodig?

Kies een vestiging

Ongeval in het buitenland?

Bent u betrokken geraakt bij een verkeersongeval in het buitenland en hebt u hierbij letsel opgelopen?

U hebt dan naar alle waarschijnlijkheid recht op een schadevergoeding voor uw letselschade.

Arslan & Arslan Advocaten staat u kosteloos bij om de tegenpartij aansprakelijk te stellen en uw letselschade te verhalen.

Wat te doen na het ongeval?

Hieronder een aantal aandachtspunten die belangrijk zijn, nadat u een ongeval is overkomen:

 1. Uw gezondheid; zorg allereerst voor een veilige situatie. Bij een zwaar ongeval en ernstig letsel, neem direct contact op met de politie en ambulance.
 2. Indien de situatie veilig is; maak foto’s van beide de voertuigen en de locaties ervan. Probeer vervolgens samen met de andere betrokkene(n) het schadeformulier in te vullen.
 3. Bij aanhoudende klachten, dient u contact op te nemen met uw huisarts, de Huisartsenpost of de Spoedeisende Hulp.
 4. Meld de schade aan bij uw eigen verzekering. Deel hierbij de ingevulde schadeformulieren met hen.
 5. Meld de schade bij Arslan & Arslan Advocaten door contact op te nemen met een van onze vestigingen of via het contactenformulier.
 6. Arslan & Arslan Advocaten zal daaropvolgend de verdere behandeling van uw schade overnemen, zodat u zich volledig kunt concentreren op uw herstel.
 7. Voor meer informatie, raadpleeg ons stappenplan op www.arslan.nl.

Wie is aansprakelijk voor het ongeval?

De algemene verkeersregels bepalen de aansprakelijke partij. Indien de tegenpartij een bijzondere manoeuvre (invoegen, uitvoegen, in- en uitritten) heeft uitgevoerd, dient hij al het overige verkeer voorrang te verlenen. In de meeste gevallen is de tegenpartij dan aansprakelijk voor het ongeval. Ook bij vaak voorkomende achterop aanrijdingen, is de tegenpartij veelal aansprakelijk. De tegenpartij dient namelijk voldoende afstand te houden, om vervolgens het voertuig tijdig tot stilstand te kunnen brengen.

Wie is aansprakelijk voor het ongeval in het buitenland en hoe wordt dit geregeld?

Over het algemeen is het recht waar een ongeval heeft plaatsgevonden van toepassing, tenzij beide voertuigen op een Nederlands kenteken staan op grond van Het Haags Verkeersongevallenverdrag.

Echter zijn er ook een aantal uitzonderingen opgenomen in Het Haags Verkeersongevallenverdrag:

 1. a) wanneer slechts een enkel voertuig bij het ongeval is betrokken en dit voertuig is geregistreerd in een andere Staat dan die op welks grondgebied het ongeval heeft plaatsgevonden, is de interne wet van de Staat van registratie van toepassing op de aansprakelijkheid,
 2. b) wanneer twee of meer voertuigen bij het ongeval zijn betrokken, is het bepaalde onder a) alleen van toepassing, indien die voertuigen alle in dezelfde Staat geregistreerd zijn.

Onderdeel a en b van dit artikel is essentieel voor de aansprakelijkheid. Indien beide voertuigen geregistreerd zijn in Nederland, dan is de interne wet van de Staat van registratie van toepassing. Uw schade wordt dan op grond van het Nederlands recht in behandeling genomen.

Elke buitenlandse verzekeraar heeft in Nederland een vertegenwoordiger. De Nederlandse vertegenwoordiger van de buitenlandse verzekeraar zal vervolgens de zaak in behandeling nemen en de door u geleden en nog te lijden schade vergoeden.

Belang van een deskundig letseladvocaat!

Het is van belang dat u zich laat bijstaan door een deskundige partij, zodat alles in goede banen wordt geleid en u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Het inschakelen van Arslan & Arslan Advocaten is daarom van toegevoegde waarde voor u, want:

 • wij stellen namens u de tegenpartij aansprakelijk;
 • wij verzamelen de benodigde medische informatie (om het verband tussen het ongeval en uw letsel aan te tonen);
 • wij berekenen uw letselschade;
 • gedurende de behandeling van uw letselschadezaak, claimen wij bij de aansprakelijke partij voorschotten voor u.
 • wij nemen uw zorgen bij u weg, zodat u zich volledig kunt focussen op uw gezondheid.

Onze werkzaamheden zijn geheel kosteloos voor u, omdat wij onze kosten verhalen op de aansprakelijke partij. Daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken. Onze hulp is dus gratis!

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Categorieën

Letselschade

Recente Berichten

Arslan advocaten - Smartengeld na een verkeersongeval

Smartengeld na een verkeersongeval

Wat is smartengeld? Slachtoffers van een verkeersongeval die letselschade hebben opgelopen hebben recht op smartengeld. Dit is het immateriële gedeelte van een letselschadevergoeding. Een vergoeding

Lees verder »
Arslan Advocaten - Leeuw - Banner

Advocaten met strijdlust

Arslan & Arslan Advocaten is een ambitieus full service advocatenkantoor met vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Daarnaast hebben wij een bezoeklocatie in Eindhoven.

Lees verder »
Close up van een document die wordt ondertekend

Transitievergoeding

De transitievergoeding is een grote verandering ten opzichte van het oude ontslagrecht. Sinds 1 juli 2015 heeft iedere werknemer wiens arbeidsovereenkomst na een dienstverband van

Lees verder »

Populaire Tags

BuitenlandLetselschade

Snel hulp nodig?

Kies een vestiging